Nieuws

Met deze temperaturen is het belangrijk om aandacht te geven aan leegstaand vastgoed. Bescherm gebouwen die niet in gebruik zijn tegen bevriezing om schade te voorkomen. Wat kunt u hieraan doen? Bekijk snel onze drie tips om deze leegstandsrisico’s te beperken.

De waterleidingen

De lage temperatuur zorgt ervoor dat water uitzet. Hierdoor kunnen leidingen scheuren. Met ijs in de leidingen zult u hier weinig merken van de schade maar zodra de temperaturen stijgen is kunnen de scheuren lekkages veroorzaken. Daarom is het belangrijk om in de wintermaanden het pand “vorstvrij” te stoken. Ervaring leert dat problemen zich vooral voordoen bij kranen die minder vaak worden gebruikt. Denk hierbij aan buitenkranen, maar ook kranen in bijkeukens, garages en leidingen in muren die liggen op het koude oosten. Bij leegstaand vastgoed is het risico op lekkages dus des te hoger. Zorg daarom voor enig (tijdelijk) gebruik van de leegstaande ruimte of sluit alle installaties en leidingen af voor de winterperiode.

Cv-installaties en verwarmingsketels

Cv-installaties en verwarmingsketels die een periode inactief zijn geweest zoals in de zomer, herfst en koele wintermaanden van afgelopen jaar, moeten nu langdurig werken en kunnen hierdoor snel uitvallen. Daarom is het verstandig om de cv-installatie in deze periode toch te gebruiken. Vul de druk in uw cv-installatie bij mocht dit nodig zijn, laat de radiatoren open staan en verwarm de thermosstaat op minstens 10 graden.

Warmteverlies en lekkages

Eventuele kieren en zwakke plekken in het pand kunnen leiden tot warmteverlies en mogelijk ook lekkages. Na de herfstperiode kunnen dakgoten verstopt raken met bladeren en ander vuil. Wanneer dit een lange tijd niet is bijgehouden kunnen er lekkages in het pand ontstaan. Reinig daarom regelmatig de dakgoten en het dak zodat het regenwater makkelijk weg kan.

Alvast – zekerheid bij tijdelijk beheer

Wilt u er zeker van zijn dat het leegstaande gebouw wordt beschermd en bevriezing wordt voorkomen? Alvast kan u hier bij helpen. Wij ontzorgen zowel gemeentes, corporaties, beleggers als particuliere vastgoedeigenaren door ons tijdelijk beheer van het leegstaande vastgoed. Door tijdelijk het gebouw door nette, verantwoordelijke bewoners te laten gebruiken wordt het gebouw beschermd gedurende de periode tot aan verkoop, verhuur, sloop of herbestemming. Dit tijdelijk beheer is maandelijks opzegbaar. Bel of mail met het dichtstbijzijnde kantoor voor meer informatie.