Nieuws

Alvast lente klaar

   In 6 stappen maakt Alvast uw vastgoed klaar voor de lente 

 1. Tuin onderhoud

 2. Representativiteit van afvalverdelging 

 3. Heropenen buitenkraan

 4. Etensresten

 5. Luchten van ruimtes 

 6. Ramen en kozijnen 

   
  Lees verder onder de afbeelding
Lente klaar vastgoedbeheer

Tuin onderhoud

Is er een tuin of buitenruimte rondom het vastgoed object? Dan is dit het moment om er extra aandacht aan te besteden. Wordt dit niet gedaan in de lente dan loop je het hele jaar achter de feiten aan. Alvast adviseert de gebruikers van het object het volgende:

 • Bemest de tuin
 • Verwijder onkruid
 • Snoei de planten
 • Verwijder groene aanslag 
 

Tijdens pandcontroles let Alvast erop of de tuin er representatief uitziet en wordt er actie ondernomen. 

Representativiteit van afvalverdelging

Om ongedierte en ongewenste geuren buiten het vastgoed object te houden is het ook belangrijk om de afvalverdelging een schoonmaakbeurt te geven. Alvast adviseert de gebruikers hoe zij dit het beste kunnen doen of onderneemt de actie zelf. 

Buitenkraan openen

In de herfst en winter wordt de buitenkraan afgesloten. In de lente is het tijd om deze weer te openen.

Etensresten

Ongedierte zijn actiever vanaf de lente en planten zich in deze periode voort. Om dit te voorkomen is het extra belangrijk om etensresten tijdig te verwijderen naar de afvalcontainer. Alvast adviseert de gebruikers om actie te ondernemen en controleert hier streng op tijdens de periodieke pandcontroles.

Ruimte laten luchten

Het wordt warmer en daarom tijd om de vochtige en vuile lucht binnen het vastgoed object af te voeren en te vervangen door schone lucht: ventileren. Dit is belangrijk om vocht- en schimmelplekken te voorkomen. Alvast adviseert gebruikers en ventileert de ruimtes op periodieke basis.

Ramen en kozijnen

In de lente is het ook tijd om de ramen en kozijnen een wasbeurt te geven. Schone ramen en kozijnen geeft het object een betere uitstraling wat effect heeft op de leefbaarheid van de omgeving en het risico op kraak (het signaleert dat het object in gebruik is).