Tijdelijke verhuur

Voor vastgoedeigenaren

Alvast is gespecialiseerd in het ontzorgen van vastgoedeigenaren bij tijdelijke verhuur van aankomende sloop-en/of grootschalige renovatieprojecten.

Gedurende de periode van leegstand worden objecten doeltreffend beschermd tegen kraak en andere nadelige gevolgen van leegstand en worden voldoende huurinkomsten gegenereerd voor u als eigenaar. In de meeste gevallen wordt een huurovereenkomst toegepast op basis van de Leegstandswet.

Bij tijdelijke verhuur geldt:

Waarom Alvast?

Wanneer het project eindigt, zorgt Alvast ervoor dat de woning(en) op tijd, leeg en bezemschoon opgeleverd worden, zodat u snel kunt starten met de toekomstige ontwikkelingen. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van tijdelijke verhuur voor uw leegstaande vastgoed? Neem contact op met één van onze regiokantoren. 

Hoofdkantoor Rotterdam 
Regio Zuid-Holland & Utrecht 
Email: Info@alvast.nl  
Telefoon: 010 – 436 9111 

Alvast Amsterdam
Regio Noord-Holland & Flevoland
E-mail: noord-west@alvast.nl 
Telefoon: 020 – 851 8994 

Alvast Arnhem
Regio Gelderland, Drenthe, Overijssel, Friesland & Groningen
E-mail: oost@alvast.nl  
Telefoon: 026 – 370 4546 

Alvast  Eindhoven 
Regio Noord-Brabant, Limburg & Zeeland
E-mail: zuid@alvast.nl 
Telefoon: 040 – 243 7711 

FAQ tijdelijke verhuur

Waarom een leegstandsvergunning?

De Leegstandswet biedt bij sloop en/of grootschalige renovatie, de mogelijkheid om woningen tijdelijk, zonder huurbescherming, te verhuren. Hier kan een Leegstandsvergunning voor aangevraagd worden. De vergunning geldt voor 2 jaar en kan steeds met 1 jaar verlengd worden met een maximale duur van 7 jaar. De betreffende woningen worden verhuurd door middel van een huurovereenkomst op basis van de Leegstandswet. Hierbij geldt een minimale huurgarantie van 6 maanden met een opzegtermijn van 3 maanden voor de eigenaar en 1 maand voor de huurder. 

Hoe wordt de prijs vastgesteld bij tijdelijke verhuur?

De huurprijs wordt in goed overleg met de eigenaar bepaald. In de meeste gevallen is een gereduceerd huurtarief van toepassing dat altijd lager dient te zijn dan de maximaal redelijke huurprijs.